Poradna městského obvodu Plzeň 3

Vložení dotazu

Pole označená * jsou povinná

29. 5. 2020 09:44 Karel Novák
Dobrý den, před cca rokem se psalo v tisku o vybudování místa pro přecházení ve Zborovské ulici před křižovatkou s Průmyslovou a Říční ulicí. V jakém stavu se projekt nachází, doprava narůstá, ale stále se nic neděje. Místo je hojně využívané k přecházení a vybudování místa pro přecházení by přispělo k bezpečnosti všech chodců i řidičů.
5. 6. 2020 11:11 Město Plzeň
Dobrý den, pane Nováku, místo pro přecházení se skutečně mělo realizovat v loňském roce. Z důvodu rozsáhlé rekonstrukce Slovanské třídy se však od této stavby upustilo z důvodu vedení jedné z objízdných tras. Letos se stavba realizovat rovněž nebude. Je v plánu ji realizovat v příštím roce, kdy se spojí s úpravou křižovatky na Samaritské (kde budou semafory). Zatím však není schválený investiční plán na rok 2021.
16. 5. 2020 21:33 Šárka Černá
Dobrý večer, již delší dobu máme problém s hlukováním bezdomovců a jinými problémovými osobami na Borech konečné zastávky trolejbusu č. 16 . Shlukují se na bývalém hřišti za zastávkou a jsou hluční i do pozdních nočních hodin . Dělají si zde ohníčky, samozřejmě tam přespávají. Nechápu, jak jste mohli psát, že je Plzeň bezpečná, protože já se tady opravdu bezpečně necítím !!! Moc by jsme ocenili větší kontroly Městské Policie v této lokalitě .
26. 5. 2020 13:40 Město Plzeň
Dobrý den, děkujeme Vám za zaslaný podnět. Daný problém se shlukováním problémových osob na Borech, konečné trolejbusu č. 16 (a i v jiných lokalitách) je nám dobře znám a tato místa pravidelně monitorujeme v rámci běžného výkonu služby. Mohu přislíbit, že intenzivnější kontroly této oblasti ze strany MP Plzeň proběhnou i v dnešních večerních hodinách (zejména v místě zjištěného ohniště) a i v následujících dnech zde budou hlídky situaci monitorovat a pokusí se zastihnout všechny osoby, které zde přebývají. Pokud bude v daném místě zjištěno protiprávní jednání ze strany bezdomovců, tak bude MP Plzeň celou situaci a i případný úklid těchto míst řešit ve spolupráci s příslušným úřadem. V případě Vámi zjištěného protiprávního jednání ze strany bezdomovců v tomto místě Vás proto žádáme o kontaktování služebny MP Plzeň - Bory na telefonu 378 036 940 popřípadě tísňové linky 156, kdy bude hlídka MP Plzeň na místo ihned vyslána a bude tak vyšší pravděpodobnost v úspěšnosti řešení daného problému. Strážníci MP Plzeň se této problematice věnují velice intenzivně, ale řešení těchto situací je velmi obtížné a zdlouhavé. S pozdravem Bc. Petra Machuldová Zástupce velitele služebny Plzeň - Bory
29. 4. 2020 13:03 Jan Mráz
Prosím o posouzení dopravní situace na kruhovém objezdu u Makra (https://www.google.com/maps/@49.7314138,13.3208558,296m/data=!3m1!1e3): https://imgur.com/viBz06U Pokud vozidlo projíždí po kruhovém objezdu a chce přejet do odbočovacího pruhu (červená šipka) a jiné vozidlo přijíždí připojovacím pruhem (fialová šipka), dává přednost: a) "červené" vozidlo, a to na základě pravidel pro přejíždění mezi jízdními pruhy, nebo b) "fialové" vozidlo, a to na základě přednosti v jízdě vozidlům na kruhovém objezdu? Děkuji.
18. 5. 2020 15:25 Město Plzeň
Dobrý den, U víceproudých kruhových objezdů musí dát řidič, který chce najet na kruhový objezd, přednost všem vozidlům jedoucím po kruhovém objezdu a to i v případě, že v místě připojení ramene komunikace vozidlo jedoucí po kruhovém objezdu přejíždí z průběžného pruhu do odbočovacího pruhu. Po najetí na kruhový objezd smí řidič přejíždět z jednoho jízdního pruhu do druhého jen tehdy, neohrozí-li a neomezí-li řidiče jedoucího v jízdním pruhu, do kterého přejíždí; přitom musí dávat znamení o změně směru jízdy ( souběžná jízda v jízdních pruzích). Vyjádření je obecné, jelikož je důležité místo případného křížení směru jízdy vozidel nebo případně místo střetu.

Vyhledání policejního okrsku

Projekty pro bezpečnou Plzeň

Krizové řízení

  • Oddělení krizového řízení
  • Kopeckého sady 11, Plzeň
  • Telefon: 378 033 800
  • Email: karas@plzen.eu